Creatieve Coaching

CREATIEVE COACHING

Creatieve coaching is geschikt voor kinderen en volwassenen. Ik zet het in bij het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen zoals verdriet, rouw, angst, slaapproblemen, faalangst of hooggevoeligheid. Ook kinderen die weinig zelfvertrouwen hebben, hebben baat bij creatieve coaching.

Wanneer de hulpvraag niet zo duidelijk is, maar je het gevoel hebt dat er iets speelt, kan creatieve coaching duidelijkheid bieden.

Daarnaast kan het ook heerlijk zijn om gewoon creatief bezig te zijn, iets moois te maken, jezelf te uiten.

Karin Stolwijk Creatieve Coaching voor volwassenen en kinderen

CREATIEVE COACHING VOOR KINDEREN

Het is voor kinderen niet altijd eenvoudig om onder woorden te brengen wat ze voelen en denken.  Ze kunnen, willen of mogen niet vertellen wat er in hen omgaat, terwijl je als ouders of als leerkracht zo graag wilt weten wat er aan de hand is. 

Een tekening is voor kinderen een veilig middel om zich te uiten en iets over zichzelf te vertellen. Wat in woorden niet gezegd kan worden wordt zichtbaar in een tekening.

Ik heb geleerd om te kijken naar de taal in de tekening. Daardoor begrijp ik kinderen beter en kan ik ze verder helpen.

Na het intakegesprek geef ik een tekenopdracht die past bij de ontwikkelingsfase en leeftijd van het kind. Ik onderzoek de motorische vaardigheden, de sociaal emotionele kant, het kleurgebruik, de symbolen, de vormen en lijnen, de elementen. Ik kijk altijd naar het totaalplaatje en ga altijd met het kind in gesprek over de tekening.

Via de tekening kan een kind op een veilige manier zijn verhaal vertellen. Talenten en groeikansen worden zichtbaar en door het geven van gerichte vervolgopdrachten kan ik een kind verder helpen.

Ik werk met verschillende materialen, kleurpotlood, verf, zacht krijt, stiften, ecoline, papier en klei, maar ook met ondersteunende kaartjes, het Coachee spel en ander coaching materiaal.

Door de non verbale manier van werken en de mooie materialen voelen kinderen zich snel thuis. Creatieve coaching is uitnodigend en laagdrempelig. Voor veel kinderen een ontlading naast al het cognitieve en digitale waarmee ze al zo veel te maken krijgen.

CREATIEVE COACHING VOOR VOLWASSENEN

Creatieve coaching is ook heel effectief bij volwassenen. De aanpak van problemen wordt vaak in de cognitieve benadering gezocht, maar steeds vaker ervaren cliënten dat dit niet altijd heilzaam is. 

Je hoeft niet mooi te kunnen tekenen om verrassende inzichten te krijgen via een tekenopdracht.

Onbewust vertel je in een tekening hoe je jezelf, je omgeving, gevoelens en gebeurtenissen ervaart. Vanuit die herkenbaarheid worden mooie vervolgstappen gezet. 


CREATIEVE COACHING VOOR GROEPEN

 

Creatieve coaching kan individueel ingezet worden, in kleine groepen maar ook om het sociale klimaat in een groep te verbeteren en het samenwerken te stimuleren. Effectief bij groepen in het onderwijs, bij verenigingen of teams.

NIEUW! LEERONDERSTEUNING

Door de ontwikkelingen van de afgelopen tijd is er veel vraag naar leerondersteuning.

Leerondersteuning bij mij betekent niet een uur lang sommen maken, spelling oefenen of met begrijpend lezen bezig zijn, maar een afwisseling van gerichte tekenopdrachten en de lesstof. Tekenopdrachten die zelfvertrouwen vergroten, die wilskracht verhogen, die flexibel denken stimuleren, opdrachten die zorgen voor verbinding en die inzichtelijk maken welk doel je wil bereiken. Tekeningen helpen om de stof beter te onthouden, om be-teken-is te geven aan het geleerde.
Vanaf €30 per uur, op locatie mogelijk.