Creatieve Coaching

CREATIEVE COACHING

Wil jij je kind beter begrijpen? Weten wat er in je kind omgaat? Door alleen met je kind te praten, kom je niet altijd tot de kern. Ik kan jullie helpen. Als creatief tekencoach lees ik de tekening van je kind. Ik ga met het kind in gesprek over de tekening en zo komen we er samen achter wat jouw kind nodig heeft.

In een tekening kunnen kinderen hun verhaal doen. Onbewust maken ze zichtbaar wat hen bezighoudt, wat ze nodig hebben en waar talenten en groeikansen liggen.

Creatieve coaching helpt om te achterhalen waarom een kind bijvoorbeeld zo stilletjes is, snel boos is, vaak heel verdrietig is, veel huilt, onzeker is of minder aansluiting vindt bij anderen.

Kinderen kunnen zich uiten, ontladen en opladen door tekenen.
Creatieve coaching is maatwerk, elke opdracht komt voort uit de vorige en past bij wat dát kind nodig heeft. Er wordt een ontwikkeling in gang gezet die al heel snel te merken is. En dat is voor iedereen fijn!

Karin Stolwijk Creatieve Coaching voor volwassenen en kinderen

CREATIEVE COACHING VOOR KINDEREN

Het is voor kinderen niet altijd eenvoudig om onder woorden te brengen wat ze voelen en denken.  Ze kunnen, willen of mogen niet vertellen wat er in hen omgaat, terwijl je als ouders of als leerkracht zo graag wilt weten wat er aan de hand is. 

Een tekening is voor kinderen een veilig middel om zich te uiten en iets over zichzelf te vertellen. Wat in woorden niet gezegd kan worden wordt zichtbaar in een tekening.

Ik heb geleerd om te kijken naar de taal in de tekening. Daardoor begrijp ik kinderen beter en kan ik ze verder helpen.

Na het intakegesprek geef ik een tekenopdracht die past bij de ontwikkelingsfase en leeftijd van het kind. Ik onderzoek de motorische vaardigheden, de sociaal emotionele kant, het kleurgebruik, de symbolen, de vormen en lijnen, de elementen. Ik kijk altijd naar het totaalplaatje en ga altijd met het kind in gesprek over de tekening.

Via de tekening kan een kind op een veilige manier zijn verhaal vertellen. Talenten en groeikansen worden zichtbaar en door het geven van gerichte vervolgopdrachten kan ik een kind verder helpen.

Ik werk met verschillende materialen, kleurpotlood, verf, zacht krijt, stiften, ecoline, papier en klei, maar ook met ondersteunende kaartjes, boeken en ander choaching materiaal.

Door de non verbale manier van werken en de mooie materialen voelen kinderen zich snel thuis. Creatieve coaching is uitnodigend en laagdrempelig. Voor veel kinderen een ontlading naast al het cognitieve en digitale waarmee ze al zo veel te maken krijgen.

CREATIEVE COACHING VOOR VOLWASSENEN

Creatieve coaching is ook heel effectief bij volwassenen. De aanpak van problemen wordt vaak in de cognitieve benadering gezocht, maar steeds vaker ervaren cliënten dat dit niet altijd heilzaam is. 

Je hoeft niet mooi te kunnen tekenen om verrassende inzichten te krijgen via een tekenopdracht.

Onbewust vertel je in een tekening hoe je jezelf, je omgeving, gevoelens en gebeurtenissen ervaart. Vanuit die herkenbaarheid worden mooie vervolgstappen gezet. 


CREATIEVE COACHING VOOR GROEPEN

 

Creatieve coaching kan individueel ingezet worden, in kleine groepen maar ook om het sociale klimaat in een groep te verbeteren en het samenwerken te stimuleren. Effectief bij groepen in het onderwijs, bij verenigingen of teams.